onsdag 31 mars 2010

Man slutar aldrig att förvånas


Så länge man har med människor att göra så kan man aldrig vara riktigt säker på vad som ska hända. När man som minst anar det så blir man överraskad och förvånad. Idag hände någonting för mig helt oväntat och glädjande. Oavsett vad konsekvenserna blir i förlängningen så blev jag glad att du äntligen gjorde det du skulle ha gjort för länge sedan. Jag är stolt, rörd och imponerad även om jag inte har en aning om varför du valde den vägen just nu. Jag hoppas ju djupt och innerligt att det inte var för att du först då insåg att du faktiskt hade ett val, utan att det var ett aktivt medvetet beslut du fattat långt tidigare. För mig betydde det iallafall oerhört mycket!!!


Dagens Molly var pow jacket, pow skirt och dom älskade grå strumporna. Trodde väl aldrig att jag skulle bli så tokkär i ett par strumpor (eller egentligen tre par) men dom är verkligen otroligt sköna och varma. Jag tycker att pow suiten har helt fantastiska detaljer o var tvungen att fota knapparna och fodret när jag ändå var ingång. Jag har även byxorna i samma serie men de är däremot en fullständig katastrof och sitter verkligen inte smickrande på mig så jag kommer nog aldrig att använda dem.

Till sist kommer det vackraste (fabrikstillverkade) påskkort jag någonsin sett. Min älskade underbara 83-åriga farmor är flitig på att skicka kort vid alla möjliga högtider och till mig letar hon ofta reda på kort med katter. Behöver jag tillägga att även mina två döttrar fick varsitt kort, dock med andra motiv...GLAD PÅSK!!!

tisdag 30 mars 2010

Indy dress

Idag skiner solen och dagens Molly är min indy dress i multi (4). Det är otroligt mycket tyg i klänningen och själva kjolen är i dubbelt tyg. Den har även fickor i sidorna. Det enda jag saknar från kjolen i samma serie är de härliga små silverpärlorna som hänger ner. Tycker dom kunde suttit på klänningen oxå. Nu när solen tittar fram på dagarna så kan jag börja använda min lotta lotta long coat.


Till sist två bilder på min minsta lilla solstråle, Nikolina, som förgyller mitt liv och sprider sån otrolig glädje och lycka omkring sig. Hon har på sig en rosarutig blus från polarn o pyret och byxor i samma färg.


lördag 27 mars 2010

Molly-träff

Idag äger den omtalade Odd Molly träffen rum i vår huvudstad. Många förväntansfulla och välklädda damer ska mötas och prata mollysar och bara njuta av att träffa likasinnade. Det hade varit otroligt roligt å få vara med. Bara att få åka till Stockholm hade varit jättekul, det var rätt länge sen sist. Men den här gången är det inte riktigt läge att ge sig ut på äventyr så jag hoppas att jag får vara med någon gång i framtiden istället.

Jag längtar efter våren och har försökt pigga upp bloggen lite. Jo, den blev lite för smal men det kan va skönt med lite förändring ibland. Får väl försöka hitta nåt lite lungnare nästa gång.

Odd Mollys sommarkollektion har precis börjat komma till webshopparna, men utanför mitt fönster så snöar det igen. Man drömmer om vår och gröna gräsmattor men det verkar som om vädrets makter spelar oss ett spratt. Idag känns sommaren längre bort än någonsin.

torsdag 25 mars 2010

Blues skirt

Nu äntligen har jag fått hem min hett efterlängtade blues skirt (3). Jag lyckades ju missa alla släppen när vårkollektionen kom, men till slut hittade jag rätt storlek hos en liten och för mig tidigare okänd webshop med fri frakt. Ni hade så rätt alla Molly-bloggare som höjt den lilla jeanskjolen till skyarna. Den levde verkligen upp till mina förväntningarna och jag ser fram emot att få ha den en varm sommardag med bara ben och sommarskor. Gillar särskilt det lilla hjärtat i nitar som även finns på jeansjackan och att tyget är så sagolikt mjukt.

lördag 20 mars 2010

Ny istid?


Det verkar aldrig bli vår. Varje gång man tänker att nu äntligen måste det vara slut med snö då kommer det mera. Det finns inte längre någonstans att lägga all snö runt mitt hus och gatorna blir allt smalare. Man får bara hoppas att man slipper möta någon bil för då är det bara att köra upp i snödrivan för att komma förbi. Igår snöade det hela kvällen och halva natten och när jag körde hem från West Side Story så kom tankarna på att det kanske aldrig slutar snöa. Tänk om en ny istid är på gång! Vi får byta ut bilarna mot traktorer och skotrar och bara vänta på att snön täcker igen våra fönster och dörrar...


Det blev iallafall #50 amerind dress i chocolate (3) och #585 emb bikette denim jacket (4) till West Side Story och det var tur att jag tog på mig jackan för jag var riktigt frusen innan föreställningen var slut. Jag är väl ingen större kulturmänniska utan tyckte det var en ganska långtråkig föreställning som inte tillförde så mycket. Jag vill ha bra musik, spännande kläder och häftiga scener och känna mig så där upprymd och inspirerad när jag går från en föreställning oavsett om det är klassisk musik, opera eller någon modern musikkonsert. Igår kände jag mig mest besviken att jag hade missat lets dance och det är väl inget vidare betyg.


Tidigare i veckan så var det bowling i en royalinspirerad outfit med velour hooded tunic (4) och spoiler skirt (3) i royal. Älskar verkligen den färgen!

fredag 5 mars 2010

Stickat i bomull

Idag har varit en helt underbar vinterdag med strålande sol. Det var så länge sen man såg solen att det nästan gjorde ont i kroppen. Bilen var till och med varm efter att ha stått på stan i några timmar och värme är inget man varit bortskämd med den senaste tiden. Sedan jag fick lillasyster så är det inte ofta jag ätit ute så det var riktigt spännande att bli utbjuden på lunch idag. Dessutom fick jag äntligen ett lämpligt tillfälle att inviga min kettle coat i rouge. Lunchen var riktigt god och sällskapet trevligt. Nu får det gärna bli vår snart!!!
# 200 - Kettle coat, rouge
# 283 - Knee length sock
# 41 - Native skirt, almost black




Tidigare i veckan hade jag premiär för en annan bomullskofta, nämligen en lovely knit i grey. Min första lovely knit i bomull och den grå färgen var ett självklart val. Höstens röda variant i ull har varit flitigt använd och bomull är ju ännu härligare så jag hoppas att jag får användning även för denna. Den är dock betydligt större än ull-varianten så jag hade nog kanske passat bättre i en 3:a. Jag har pendlat rätt mycket i vikt sedan jag fick min första dotter så av gammal vana så är förstahandsvalet alltid den största storlek jag kan hitta. Först provade jag med tyllkjolen från indiska men min dotter undrade om jag verkligen skulle gå ut i underkjol så det fick bli jeanskjolen istället. Med ljusa strumpbyxor istället för grå så tror jag att det sett bättre ut med tyllkjolen.
#233 - Lovely knit, grey
# 22 - T88 smock, grey
# 138 - Glazing frill tank, chalk
#283 - Knee length sock, chalk
jeanskjol från H&M resp tyllkjol från indiska