torsdag 7 oktober 2010

Dennis


Jag har precis kommit hem från Luleå. Min älskade goa underbara lilla röda prins var så dålig idag att jag till slut kl 15.30 fick tillstånd att åka upp till Djursjukhuset i Gammelstad där han har blivit inlagd. Dennis har haft problem med magen till och från i flera veckor och med tiden blivit mager och orkeslös. Veterinär har tagit en massa prover men inte hittat något anmärkningsvärt. Idag när jag ringde om sista provresultaten så kunde jag eventuellt få antibiotika till honom om jag ville, men något mer kunde de inte göra. När jag frågade varför man inte hade röntgat honom så var svaret att det inte var lönt för det var ändå sällan man såg någonting. En annan veterinär jag rådfrågade här i stan idag sa att hon alltid skriver ut antibiotika vid sådana här problem. Jag skulle alltså att stått på mig redan första gången jag var till veterinären.
Hur som helst så röntgades Dennis när han kom upp till Luleå och det visade sig att de kunde se en hel del. Levern var förstorad och tarmarna inflammerade. Det känns fruktansvärt att jag inte fick åka upp dit direkt första gången jag sökte hjälp. Då kanske han hade gått att rädda. Nu känns det tveksamt om han ens kommer att överleva helgen. Om de tror att han klarar det så ska de öppna upp buken imorgon och ta mer ingående prover. Det känns fruktansvärt att ens tänka tanken på vad de eventuellt kommer att hitta.Dennis är den mest fantastiska lilla kille som finns. Mina övriga katter får ursäkta, men någon snällare och goare katt än Dennis finns inte. Det är så tragiskt att han ska vara så sjuk när han bara är 8 månader gammal och egentligen har hela livet framför sig.

2 kommentarer:

 1. Som kattälskare gör det mig väldigt ont att läsa om din fina Dennis...
  Ont i hjärtat och en tår i ögat, att livet ska vara så orättvist ibland!
  Jag förstår att inga ord hjälper men vill ändå skicka en stärkande kram och säga att jag tänker på er! Hoppas så att det visar sig att det går att rädda lille kissen på något sätt...
  Varma hälsningar från en katt-tokig Wanja

  SvaraRadera
 2. Beklagar att Dennis inte mår bra.

  Ett tips om du vill ha second opinion:

  www.veterinaren.nu

  Mvh,

  Carl

  SvaraRadera