lördag 28 november 2009

Onceinalifetime coat ?

Är det någon som har sett om det fortfarande finns onceinalifetime coat i storlek 4 i någon butik ute i landet? Dagens outfit har varit:
# T 88 dress i grey
# Florist mitten
# Suede tassel bag i rött
# Jaquard long socks i cherry
# Nylon hooded pile parka i military

Idag fick jag en väldigt gullig komplimang av en okänd dam i min mammas ålder som tyckte om min gröna jacka. Jag är stormförtjust i min jacka och speciellt i fodret i huvan och volangen nertill. Jag tycker den ser lite konstig ut på produktbilderna när dom dragit ihop banden. På mig är den mycket snyggare med utsläppta band så att den blir så där lite a-formad nertill. Ibland har det varit lite diskussioner om att Odd Molly mest skulle köpas av en viss åldersgrupp men jag tycker verkligen att det är kläder som passar alla åldrar. Bland mingelbilderna i senaste skvallertidningen som jag läste så hittade jag igen två onceinalifetime coat i almost black. Den ena satt på Kattis Ahlström och den andra på en betydligt äldre dam. De var båda lika eleganta i den svarta sammetsdrömmen!
Här hemma är både min äldsta dotter och min mamma lika förtjusta i kläderna som jag. Min dotter var så fin i sin mörkblå tenfold knit jacket i bomull på skolavslutningen i våras. Överst på hennes önskelista till jul står mina florist mitten som hon bara älskar. Jag har sagt blankt nej men vi får se om det kommer någon rea innan jul... Mamma ville låna något nytt till julfesten nästa vecka och föll direkt för voile short dress i dark red. Den passade faktiskt bättre på henne än på mig. Jag tycker fortfarande att den är lite knepig upptill.

Kattens dag



Nu äntligen har jag hittat igen laddaren till kameran så nu är den väl klar till imorgon iallafall. Lite synd att jag inte kunde ta med den idag när vi åkte på kattvisning på Granngården. Mina favoritkillar S* Förtrolighetens Klas Kattfot och Sigge Solsken var nämligen där och å visade upp sig för allmänheten. De skötte sig exemplariskt som vanligt och var vackrare än någonsin. Det är så roligt att då och då få se de katter som man fött upp och fått rå om de där viktiga första 12 veckorna av deras liv. Man kan bara gissa vad de ska utvecklas till, men det är ändå så mycket som kan hända på vägen så man vet aldrig helt säkert om dom ska bli så där supersnygga när dom blir stora eller inte. Både Klas o Sigge är så där otroligt fina så att man blir stolt som uppfödare och när dessutom ägaren är nöjd så är ju allt toppen.



Den översta bilden är Sigge Solsken när han var 14 veckor (idag ca 1,5 år) och den nedre är Klas Kattfot när han var 12 veckor (idag är ca 3 år).

tisdag 24 november 2009

Regina Ros

Här kommer en bild på S* Förtrolighetens Regina Ros som har fått ge namn åt min blogg. Hon höll mig sällskap när jag skulle fota så jag kunde inte låta bli att föreviga ögonblicket...

Dagens Molly

Idag har jag haft på mig min 4 continent x-stitch dress i dark blue med en spoiler underskirt i pink. Underkjolen är dock för stor så jag måste försöka dra in ett gummiband eller nåt i midjan. Jag får en japansk känsla i klänningen, men tyvärr så är den underbara mörkblå färgen ingen höjdare för en kattägare eftersom tyget formligen suger åt sig de små håren som virvlar runt i mitt hem.
Jag har länge velat ha ett par bruna stövlar men inte hittat några som passat. Idag föll jag för dessa skor från mjus och har sprungit omkring här hemma och funderat. Dom är väldigt mjuka och sköna i skinnet och har en praktiskt sula. Jag ska kanske erkänna att jag har lite svårt för höga klackar och opraktiska sulor till vardags. Vad tycker ni?

måndag 23 november 2009

Glazing check skirt

Jag är så förtjust i min glazing check tie shirt så jag började drömma om kjolen, nr 147 glazing check skirt, när jag såg den på Odd Mollys hemsida. Jag har inte hittat den i någon webshop så när jag till slut mailar odd molly för att höra vilka butiker som tagit hem den så visar det sig att det inte är någon alls som tagit hem den i storlek 4. Då kan man inte leta den på tradera i framtiden heller. Jag som tänkte att den skulle va rätt snygg till en svart eller vit överdel....

Klänningen i samma tyg, glazing check dress, i rosa eller blått vore kanske något att drömma om istället..

torsdag 19 november 2009

Odd Molly & Polarn o Pyret

Lika mycket som jag uppskattar Odd Mollys kläder på vuxna så gillar jag Polarn o Pyrets kläder till barnen. POP´s kläder går oftast att tvätta i 60C och håller överlag hög kvalité . Dessutom så är de så klassiska och härliga i färg och design att jag många gånger önskat att de haft kläder även till vuxna. Då menar jag inte kläder för vuxna i allmänhet utan helst likadan tyger och modeller som till barnen.

Jag kan inte låta bli att klä stora- och lillasyster i samma kläder om det är möjligt. Det är extra gulligt eftersom det är så pass stor åldersskillnad på dem. Storasyster har dock största storleken nu så det är nog inte så lång tid kvar som hon kan ha POP´s kläder och det känns lite vemodigt. Sedan vet jag då inte alls var vi ska köpa kläder till henne, men det är ett senare problem.

Jag har förresten
# 851 seven species blouse i chalk
# 854 overlap skirt

En större kattgård

Det har mest bara regnat den senaste veckan så det är lite grått och trist ute. Katterna har fortfarande inte rymt och de verkar tycka att det är mycket roligare att vara ute så syftet med utbyggnaden är uppfyllt. Jag måste tyvärr erkänna att den blev väldigt oestetisk och ful, men jag har iallafall gjort den själv. Det här var ett sånt där tillfälle när jag både en och två gånger önskade att jag hade haft en pappa, bror eller pojkvän som kunde ha hjälp till.

GIC S* Förtrolighetens Vilda Viol (röd) och S* Förtrolighetens Tilda Tulpan(sköldpadda) funderar över vad matte gör utanför kattgården med kameran i högsta hugg.

onsdag 18 november 2009

En rosa enhörning

Ikväll har lillasyster varit ute och ridit på storasysters rosa häst. Jag minns så väl när jag överlycklig traskade ut från en stor leksaksaffär söderut med den stora hästen i famnen som skulle bli en överraskning. Det var lite pyssel sen när jag skulle få in den i husbilen och vi skulle samsas med den i bilen medans vi var på kattutställning. Alla som åkt husbil någon gång vet att det kan vara ganska trångt även utan en gigantisk mjukishäst. Storasyster har vuxit ifrån den så det är jättekul att lillasyster nu kan glädjas åt den. Det är väldigt bekvämt att nästan alla grejer finns kvar från när storasyster var liten och att hon har vårdat dem så ömt att de fortfarande är i toppskick.

tisdag 17 november 2009

Gårdagens Molly

Igår somnade jag tidigt så nu kommer den istället gårdagens Odd Molly som var check me andress i chalk. Den är helt underbar att bära för den är i mjukaste flanell och volang-ärmarna får mig att känna mig som en princessa. Det enda jag möjligen skulle önska var att den var 1-2 dm längre nertill.

söndag 15 november 2009

Loppisfynd


Idag har vi varit på loppis på Nolia. Det var väl kanske inte så där jättehygieniskt i dagens hysteriska influensatider att trängas med alldeles för mycket folk i en varm lokal med dålig ventilering, men det var jättekul. Dagens inköp gick på totalt 81 kr. Den stora bolibompadraken för 5 kr var jag helt klart nöjdast med. Vad lillasyster tycker har jag dock inte fått veta än för den är precis uttagen ur torktumlaren. Den var i och för sig ren och fin redan innan men jag brukar iallafall tvätta mjukisdjuren innan användning. Det bästa fyndet gjorde nog ändå farmor som av någon outgrundlig anledning föll för en leksaksbil som hon prutade ner till 3 kr. Det var en liten röd metallbil (ca 1 dm lång), modell kombi med bagage på taket som kör en liten bit själv när man drar den bakåt på bordet.

Det har varit varmt och regnat hela dagen och varit riktigt otäckt ute, så det var inte läge att fota den utbyggda kattgården idag. Jag kan dock avslöja att den blev rätt ful, men funktionen har fått stå i fokus och katterna verkar nöjda och det är ju huvudsaken.

lördag 14 november 2009

Tekniken går framåt

När jag ändå hade kameran framme så var jag bara tvungen att fota de två skruvdragarna som låg bredvid varandra på bänken. Den stora från Atlas Copco har varit en trogen följeslagare sen innan storayster föddes, så den är alltså närmare 10 år gammal. Den mindre varianten som jag har fått låna tillfälligt är väl typ ett halvår gammal. Det är läckert å se vad utvecklingen gått framåt. Den stora är både större och dubbelt så tung (2297 gr) som den moderna (1021 gr) skruvdragaren. Till den gamla hörde en STOR hård väska och till den nya hör en liten söt svart-röd väska i mjuk nylon. Behöver jag tillägga att jag är lite småkär i den lilla skruvdragaren?
Vad jag behövt skruvdragaren till kommer förhoppningsvis bilder på imorgon. Jag har haft en liten inkörningsperiod för att se om den är rymningssäker och det verkar gå bra än så länge.

Genusperspektiv på ungdomsidrotten

Storasyster har varit på sin första pingistävling idag. Jag har flera gånger i förebyggande syfte betonat att det viktigaste inte är att vinna utan att man är en bra förlorare. Att man ska se lika glad ut oavsett om man vinner eller förlorar. Jag är både stolt och imponerad över hur bra det gick och hur strålande hon skötte sig. Det bästa som finns är att få vara mamma till två så underbara flickor som jag har!!!

Storasyster har spelat i ungefär ett år och tycker att det är jättekul att gå på träningarna. Ibland är det två tjejkompisar från hennes klass där, men oftast så är det bara killar som dessutom är några år äldre. Både en och två gånger har jag fått höra kommentarer om att hon som är tjej inte kan vinna mot en kille. Men det är ju självklart att hon kan det. Det är ändå nästan värst att se hur knäckande det kan vara för en del killar när hon vinner. Det gäller självklart inte alla utan en del är väldigt gulliga mot henne. Men jag tycker att det är tragiskt att en 8-årig tjej ska möta dessa fördomar på ett så tydligt sätt i vårt moderna samhälle där man ska se allt ur ett genusperspektiv.

På tävlingen idag så fick hon spela mot två tjejer och det var några fler i lokalen men till övervägande del så var det killar. När jag var liten så fanns det så mycket tjejer att vi bara spelade mot varandra, men nu blandar man killar och tjejer fritt (iallafall i de lättaste klasserna).

Dagens molly-outfit har varit:

voile tassel top
spoiler tank
lovely knit
jaquard long socks

fredag 13 november 2009

Fredagsmys

Efter ännu en kväll med idol 2009 underhållning så vill jag bara säga HEJA CALLE!!!!!!!!!

Erik är jätteduktig han också men inte lika charmig som Calle.

Nästa att åka hem är förhoppningsvis Reza.

Boob

Det var länge sen jag skrev här sist. Mitt privatliv är lite turbulent just nu så det känns inte riktigt rätt att lämna ut sig så här offentligt. Men nu kommer iallafall ett litet inlägg...

Lillasyster har fyllt 1 år nu så det börjar väl bli dags att sluta amma henne. Hon äter väldigt bra på dagarna, men jag har ändå fortsatt att amma henne på nätterna. Som för många andra småbarnsföräldrar så är väl största drömmen just nu att få sova en hel natt. Det som slog mig var att det jag kommer att sakna mest förutom närheten till min underbara lilla tjej är mina härliga amningströjor.
När jag var mamma sist för 8 år sedan fanns inte dessa kläder. Det är ju helt underbart att slippa frysa om axlarna eller magen när man tidigare fick antingen ta av sig tröjan eller dra upp den.

Mitt favoritmärke är helt klart Boob. Funktionen och kvaliten på deras kläder har varit jättebra. Dessutom är kläderna klassiska i designen och enkla i färgerna. Jag har även testat polarn och pyrets amningströja men förutom den snygga designen så var de inte riktigt "användarvänliga". Amningsfunktionen var mer svåråtkomlig jämfört med boobs.

Enda nackdelen med boobs kläder har väl varit det relativt höga priset men det har ofta varit nedsatt pris, rea och rabatter som gjort att jag aldrig behövt betala fullt pris. Jag har handlat i olika webshopar men nu när jag skulle leta produktbilder så verkar boob ha en alldeles egen webshop där det just nu även var jättebra rea på alla mina gamla favoriter. Dessa amningströjor är en varm rekommendation till alla ammande mammor, och någonting som i mina ögon är betydligt viktigare än en amningsbehå.

Här kommer några bilder på mina favoriter:


Överst ett rosa nattlinne med liten vit spetskant, långärmad puderrosa baströja, vinröd polo med lite klockad arm, svart polo-klänning/tunika och sist men inte minst deras "varmer"-tröja där det gråa är fodrat med fleece-tyg för att det ska bli extra varmt just där det behövs.