torsdag 28 januari 2010

Fonda dress

Så har man äntligen fått prova den efterlängtade Fonda dressen och byxorna till. Jag var väldigt nöjd och glad ända tills jag såg bilderna på mig själv i datorn. Kläderna är mjuka och sköna och färgen är underbar. Men jag ser mest ut som en stor blek fet gris som ska på maskerad. Fonda dressen gör sig nog bättre till ett par slitna jeans eller med strumpbyxor o underkjol än med mjukisbyxor. Fonda dressen är tyvärr inte särskilt figursmickrande om man är överviktig utan framhäver snarare det man gärna vill dölja.

Lite kul var dock att mina rosa ullsockar är precis samma rosafärg. De kortare byxorna nr 264 skulle ha passat mig bättre om de varit minst en decimeter kortare så att de slutat strax under knät. 11 A Velour Pant sitter bättre än 264 fonda trouser. Fast barfota i små sommarskor kanske 264:orna blir söta ändå.

Jag har provat fonda dressen i både pink och svart och det är tyvärr lika illa i båda färgerna. Det ser helt klart bättre ut när jag låter bli att knyta igen snörena upptill vid halsen. Jag har ingen lust att lämna tillbaka någonting fastän det egentligen inte passar mig. Lite för dyr mjukisdress att bara gå hemma i, men å andra sidan så tillbringar jag ju väldigt mycket tid just hemma i mjukisar.


# 11 A Velour Pant - pink
# 264 Fonda Trouser - pink
# 230 Fonda dress - pink
Knee lenght sock - dark pink

5 kommentarer:

 1. Åh så du har allt du, jag är så sugen på de kortare byxorna fast kanske i vitt.

  Jag recenserar Fondan i dag i chalk och rosa. Jag har min precis så som du beskriver med slitna jeans och stövlar till. Men nog kan jag tänka mig ha den så som du visar också. Kankse bryta av med en annan färg eller smallville bloomers.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Ohh jag är också sugen på de kortare byxorna,men det får bli på rean :D
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, med byxorna till så blir det tyvärr ör mkt pyjamas över det..
  Prova med strumpbyxor till eller son Ingrid med jeansleggings eller nåt..
  Det blir nog jättesnyggt!!
  Och detta säger jag inte för att vara dum eller något men hur kan du vara en strl 4?
  På bilderna ser du ut att vara en tvåa som mig!
  Och sen tycker jag faktiskt att det är finare att visa former än att dölja och hellre för mkt former än inga alls ;-)
  Sen jag började klä mig i odd molly mår jag mkt bättre med mig själv och min kropp för första gången i mitt liv:-)
  Ha en härlig lördag, (tror visst att du är superfin i fondan;-)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig fullt och fast.. den smiter åt på fel ställen om man har lite onödigt fluff. Det gjorde att jag tvekade massor men den fick bli kvar ändå.. fluffet skall väck - inte fondan.

  Trevlig söndag!
  Kram //Bina

  SvaraRadera
 5. Det är så roligt att läsa era kommentarer och tusen tack för alla tips!!!

  Jo, nog är jag allt en 4:a. Det är väl lite en fråga om hur tajt man vill att kläder ska sitta och jag har alltid hellre valt för stora kläder än för små. Jag har rätt långa armar och är lite bred över axlarna. Det är väl mest underdelarna som pendlat i storlek genom åren. Precis som bina skriver så är det fluffet man behöver bli av med och inte fondan...

  SvaraRadera