måndag 27 september 2010

Några höstfavoriter


I helgen så hade D&D, som är den ena av de två butiker här i Umeå som säljer Odd Molly, något jubileum och hade annonserat om specialpriser. Det enda jag hittade på OM avdelningen med nedsatt pris var magnolia toppen som webshopparna reade ut redan i somras. Det blev ingen sån för jag såg mest ut som en blommig tant i den. Däremot blev jag jätteförtjust i long lovely knit i grey när jag provade den. Med en bonuscheck så blev priset helt ok. Den är stor och härlig och väldigt varm. Invigde den som ytterplagg när jag handlade på ica maxi och jag var riktigt svettig innan jag var hemma igen trots att det var rätt kyligt ute. Jag upplevde förresten inte koftan som särskilt stickig utan jag klarade att bara ha en t-shirt under. Halsduken som skymtar fram är funovits scarf. Jag använder den till allt och bara älskar den. Den är ju mindre och mer lätthanterlig än scarf scarf.

I natt var nog första natten det var riktigt kallt ute för det var alldeles vitt på gräsmattan och bilen var som igloo i morse. Tänkte att det kanske skulle va en perfekt dag för mina nya armvärmare och sockar i multi. Dagen visade sig dock bli en sån där underbart varm och solig höstdag så jag får nog erkänna att det blev lite för varmt med ullsockar...

Den här blusen, damsel T 88, i vitt och svart har blivit en annan höstfavorit. Jag har även köpt den i blått, eller färgen är snarare ljusgrön för modell känns jättehärlig.

lördag 18 september 2010

Motivation till livsstilsförändring


Äntligen hemma igen efter några dagar på bortaplan. Jag och min dotter har varit på Diabetesförbundets barn- och familjeläger. Det är bara drygt 10 mil till Skellefteå men det är första gången jag tillbringat så här många nätter där. Vi var 17 familjer som träffades för att umgås och prata omkring våra barns diabetes. Min tös fick sin diagnos i år så det var första gången som vi var med på lägret. Man känner sig lite som en nybörjare på området jämfört med många av de andra familjerna.


Det var nyttigt att träffa andra med samma sjukdom för både mig och framför allt för min dotter. Hon tycker att uppmärksamheten kring hennes sjukdom i skolan har varit jobbig och vill bara vara som alla andra. Här fanns det fler tjejer och killar med diabetes, fast eftersom även deras syskon var med så hade man ingen aning om vem av syskonen som var diabetiker. Det är ju en sån där sjukdom som inte syns utanpå förrän man plockar fram insulinpenna, blodsockerapparat eller insulinpump.


Informationen var inte enbart fokuserad kring diabetes utan mest kring hälsa och välmående i allmänhet. Det vill säga vikten av motion, god kost och en hälsosam livsstil för oss alla. Egentligen är råden kring diabetes ingenting konstigt utan det handlar om vanlig sund livshållning och den hälsosamma kost som egentligen är lika viktig för alla oavsett diabetes eller inte. Jag är själv både överviktig, har dålig kondition och äter alldeles för lite frukt och grönsaker. Mina år som student har dessutom gett mig ett passionerat förhållande till coca-cola. Jag klarar mig utan i flera dagar om det behövs, men längtan finns alltid där och om jag får välja så vill jag gärna ha en burk varje dag. Å andra sidan så har jag aldrig druckit kaffe, rökt eller snusat. Som förälder så ska man ju föregå med gott exempel. Jag vet inte om det är därför eller om det beror på att vi tycker synd om min dotter som måste skära ner på det söta som gör att man undviker att äta choklad, godis, läsk och tex marängsviss när hon är hemma och istället passar på att frossa när hon är borta på träning eller hos kompisar.


En föreläsning hette "Motivation till livsstilsförändring". Det kanske är på tiden att man tar tag i sitt liv och börjar leva så som man egentligen så väl vet att man borde göra. Både för hennes skull och för min egen hälsas skull. Det är inte lätt att begära att hon ska undvika det där sanslöst onyttiga men å så goda när man själv inte kan låta bli. Inspiration är så viktigt och just nu känner jag mig stärkt och inspirerad. Det var kanske det som var viktigast med kursen och inte vilken blodsockerapparat som är bäst. Och mest av allt så är jag så lyckligt lottad som har en sån underbar tjej som Matilda.


Maten på Medlefors folkhögskola var verkligen toppen och det bästa var alla grönsaker som fanns tillgängliga vid varje måltid. Att vi dessutom fick efterrätt efter varje middag var också en glad överraskning. Apropå Odd Molly så fick jag massor med komplimanger den dag jag bar #273 magnolia ls dress i multi. Det är inte så ofta jag kommer mig ut bland främmande människor så jag blev lite överraskad att just den väckte sån uppmärksamhet.



Jag vet inte vad man behöver för väckarklocka för att motivera sig till livsstilsförändring men barnens och ens egen hälsa är ju det viktigaste som finns. När då en hälsosam livsstil är extra viktigt för ens barn så måste man kanske ta sig i kragen och verkligen försöka. Ett citat jag fick höra under en föreläsning som tilltalade mig var:
"Bättre tjock och fysiskt aktiv än smal och inaktiv"

(Lee, Jacksom & Blair 1998)

fredag 10 september 2010

Någon som provat Odd Molly jeansen?

Odd Mollys nya jeans för hösten - 690 carrot denim - ser verkligen läckra ut på produktbilderna. Är det någon som har provat dem? Är de lika små som tidigare jeans? Jag provade jeansen som fanns typ förra hösten, men det var jättesmå och 4:an fick jag väl inte längre upp än till knäna. Lite konstigt med tanke på att just OM:s nederdelar annars brukar vara rätt stora. Kjolar och underkjolar brukar jag kunna ha 3:a på. Jag blir iallafall jättesugen på ett par, men frakten blir ju dyr om de ändå är för små.

onsdag 8 september 2010

My skin loves me

Jag var lite skeptisk till Odd Mollys hudvårdserie när den först kom. Men efter hand som jag har testat de olika produkterna så bara älskar jag lukten. Man blir alltid lite extra glad när man upptäcker någon liten present när man skickar efter kläder på nätet. Det händer inte så ofta men ibland. Jag har fått tvål, handkräm och läppglans vid olika tillfällen och jag måste säga att marknadsföringen har fungerat. När jag beställde min Damsel T88 i ljusblått nyligen från orangebag så hade de riktigt bra priser på hudserien så jag köpte för första gången hudlotion och badskum. Doften när jag spolade i badet var underbar. LOVE!!!


Jag kan för övrigt rekommendera orangebag för deras snabba leveranser direkt till dörren, bra reor och relativt överkomliga fraktavgift för att vara utomlands. Dessutom brukar de skriva en liten personlig hälsning och det är ju alltid trevligt.

söndag 5 september 2010

Laipo´s Memory of Love

Våran goa lilla hundtjej har fyllt 4 år, så förra helgen var vi till Vännäs och kollade ögon, knän och hjärta som tydligen är vanliga problemområden för just Cavalier King Charles Spaniel. Här omkring är det bara Gertrud Burman i Skellefteå och veterinärstationen i Öjebyn som är godkända för att göra ögonlysning. Jag hade väldig tur för just förra helgen var Gertrud hos Umanveterinären Patricia i Vännäs just för att kolla ögon. Filippa fick godkänt resultat på alla tre punkterna och skötte sig strålande som vanligt. Hon är en väldigt fin tjej och jag är så lycklig att jag får dela min vardag med henne.

Jag har levt med hundar större delen av mitt liv. Jag växte upp med en strävhårig vorster och senare hade vi två australiska terrier. Cavalieren är utan tvekan den mest lämpliga familjehund man kan tänka sig. Hon är söt och rar, busig som en valp och alltid vaken och med i det som händer. Filippa kan vara ute och promenera i timmar om man vill, men hon klarar sig även med korta promenader när det behövs. Det tog lång tid innan hon blev vuxen och hon kommer väl knappast att bli anklagast för att vara världens smartaste, men hon har utan tvekan det största hjärtat. Hon gillar alla medlemmar i familjen lika mycket (nästan iallafall) och hon är väldigt mån om sina katter. Det vore spännande att se om hon är en lika duktig mamma. Är det någon där ute i landet som känner en snygg kille som skulle passa flippan?