torsdag 11 februari 2010

x-stitch i blått och vitt

Idag kom äntligen mina nya 4 continent x-stitch dressar i white och lite blue. Jag kunde inte bestämma vilken färg jag skulle ta så det blev två, men jag hade egentligen inte tänkt behålla båda. Så här i efterhand så hade jag nog hellre velat ha en i mörkrosa men den verkar ha tagit slut i min storlek. Verkligen besynnerligt det här med OM. I vanliga fall går man till en butik och tittar på kläder, provar och klämmer och känner. Nu tvingas man handla via internet innan man sett kläderna live, för om den lokala butiken inte tar hem just de kläder man är nyfiken på så är det ju redan för sent att få tag i dem från internet.Vilket innebär att man inte har nån aning om hur de sitter och hur färgerna egentligen ter sig i dagsljus. Om man då råkar få fel storlek så kan man ju glömma att byta i webbutiken för där är ju alla storlekar redan slut innan man fått hem varan. Nä, nu ska jag sluta vimsa till det...


...Hur som helst så visar det sig att de nya x-stitcharna är mycket större än min gamla från i höstas. Så besynnerligt att ett företag som tillverkat ett speciellt plagg som funnits i flera kollektioner men i lite olika färger kan ändra storlek utan att meddela det på nåt sätt. OM borde kunna uppdatera sina kunder lite bättre, typ i det här fallet kanske: "efter klagomål från våra större kunder så har vi nu gjort x-stitchen lite rymligare". Min mörkblå och rosa från hösten är lite trång över ryggen och jag brukar dra upp dragkjedjan när jag tar den av och på. Men de nya som kom idag är flera cm bredare över "midjan" och jag behöver definitivt inte röra dragkjedjan. Bredare över ryggen hade ju varit helt ok, men varför över magen där den redan var rätt vid???


Jag har inte strukit dem för jag är fortfarande i valet och kvalet angående vilken färg som ska få stanna och påsarna som de kom i var sannerligen inte stora. Min mor föll för den blå och själv är jag svag för den vita, fast jag hade gärna velat se den mörkrosa live. Och för första gången så skulle jag vilja prova en 3:a och se vad som egentligen skiljer.


5 kommentarer:

 1. Jag fick hem min x-stitch i strl 4 i tisdags och tänkte precis samma sak som dig - vad stor den var i midjan! Tog en sväng till NK efter jobbet idag och provade den bruna och vita i strl 3 eftersom jag funderade på att gå ner en storlek i min ljusblå. Tyvärr var 3:an väldigt trång över bysten på mig (fick preciiis igen dragkedjan) - det kändes som om det skiljde rätt mycket på 3:an och 4:an i storlek. Beslutade mig för att behålla 4:an tills vidare - den sitter ju bra, jag var mest förvånad eftersom jag upplevde 4:an från i höstas som mer slimmad just i midjan...

  SvaraRadera
 2. Jag har exakt samma problem som du- har en white och lite blue här hemma...och det konstiga är att den i white är större än den i lite blue. BÅDA är större än min andra från diverse kollektioner.
  Och jag blir också nyfiken...hur sitter en 1:a tro.....Har provat en 1:a i en äldre kollektion och den sitter faktiskt helt okej, men är lite för snäv under armarna.

  Sedan retar jag mig på att knytbanden sitter på "fel" sida om blixtlåset så man inte kan dra åt midjan fram lika mycket...grrr.

  Men jag gillar båda...men kan kanske inte behålla dem båda...

  Jag tycker att det mest konstiga är ändå att den lite blue (mera lite grey tycker jag) är mer lik de äldre i storleken, skiljer inte så mycket över bysten iaf.

  Och mycket irriterande att OM själva inte kan gå ut med infon att de ändrat modellen igen!!
  Just för att det är ju omöjligt att byta numera....för allt är slut...

  SvaraRadera
 3. Vad skönt å höra att fler har samma problem! Intressant att det skiljde så pass mycket mellan 3 o 4. Då kan jag förmodligen inte heller ha en 3:a och det blir ju ändå rätt besvärligt att försöka byta.

  SvaraRadera
 4. Vad trist att man inte kan "räkna" med att få ett plagg som passar när man beställer samma storlek som man har i tidgare kollektioner...tycker att Odd Molly är mycket inkonsekventa i sina storlekar...jag har allt från 1 till 3 !! ja och som du säger så är det stört omöjligt att hinna att byta om det nu inte skulle passa för det tar ju slut med en gång i nätbutikerna...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej, har en ljusrosa/grå från förra våren (tror jag) älskar färgen men den är lite liten över bysten.
  Så i mina öron låter det som ljuv musik när jag läser att den nya är lite större i storleken =)

  /Carina

  SvaraRadera