söndag 18 april 2010

Björkstakatten 2010


Åh, äntligen en dag på kattutställning igen! Jag är helt slut efter en lång dag som började redan kl 5.45 i morse. Benen och huvudet värker, men det känns ändå skönt i själen att ha fått inspiration och mänsklig kontakt med likasinnade.


Jag ska försöka uppdatera min hemsida, S*Förtrolighetens, imorgon med resultat och lite bilder. Här ovan en bild på min enda katt som var med idag: CH S* Förtrolighetens Regina Ros som tog sitt certifikat, CACIB, och blev BIV (best i variant). Nomineringen förlorade hon mot den ragdoll som senare blev Best in Show vuxen hona så det känns ju helt ok. S* Förtrolighetens Tilda Tulpan var egentligen också anmäld men jag kunde tyvärr inte hitta igen hennes stamtavla så hon fick stanna hemma. Hon svarade med att rymma ur kattgården och ta sig iväg på egna äventyr. Till min stora lättnad så var hon hemma igen före oss.

Sist kommer en bild på en annan grym svart tjej som också var på utställning idag: S* Milda ma Tildes Rapid-Aida som tog sig hela vägen till panelen där hon skötte sig strålande.

lördag 17 april 2010

Pingis eller kattutställning?

Min kattklubb, Björkstakatten, anordnade sin årliga kattutställning idag och jag har varit anmäld sedan länge. Efter ett tag visade det sig dock att min dotters pingisklubb skulle ha klubbmästerskap just denna efterlängtade lördag. Mina katter är inte i något toppskick och jag har ingen aning om var alla grejer är för det var ett helt år sen sist vi var på utställning. Det är faktiskt första gången sen jag började gå på utställning som det varit så glest mellan utställningarna som nu.

Även om jag längtade efter att få se lite katter så kunde jag ju inte lämna min lilla tös ensam med alla andra barn och föräldrar så det blev pingis. Min lilla stjärna (på bilden ovan tillsammans med undulaten "Fru Blå") vann flick-klassen och jag lyckades faktiskt vinna handicapklassen. Fast det var lite orättvist och jag fick ett väldigt förmånligt handicap, men någon gång ska man väl ha tur också. Generationsdubbeln blev däremot en katastrof eftersom de andra föräldrarna och pojkarna var väldigt duktiga och vi fick inte många poäng.

Nu har jag iallafall panikartat sprungit runt och rotat överallt efter alla kattsaker för imorgon är det meningen att jag ska försöka ta mig iväg på utställningen. Till min stora besvikelse så är tyvärr Tildas stamtavla borta så det verkar bara bli en katt som får följa. Tänk att jag aldrig lyckas hålla reda på alla saker. Jag skulle verkligen behöva organisera mitt liv lite bättre. Så där prydligt ordnat som på ett bibliotek med databas där man kan slå upp var saker och ting finns.

måndag 5 april 2010

Drömmar om sommar


Mitt paket med sommarkläder har äntligen kommit. Wigwam shirt i vitt (4), wigwam dress (4) i grått, blues trousers (3) och signtist v-dress (4). Byxorna är lite besynnerliga och jag hade gärna velat prova en 4:a, men jag tror nog att de blir kvar ändå för de var såååå mjuka. Wigwamarna kändes jättehärliga och jag gillar både paljetterna och lampskärmsfransarna. Den grå färgen kändes helt rätt även om den var lite mörkare än jag förväntat mig. Däremot är ärmarna lite annorlunda nertill jämfört med voile short dress från hösten. De känns lite för vida och fladdriga.

#313 wigwam dress, grey


# 312 wigwam shirt och blues trousers
Den rosa klänningen var däremot en katastrof och den kommer att få åka tillbaka. Tyget är som andra nämnt "tant-läskigt" och statiskt och smetar sig fast på kroppen. Den är dessutom väldigt urringad och avslöjande. Lite svårt att ha en underklänning under när klänningen är så öppen både fram och bak. Tycker dock att den ser lite bättre ut här på bilden än den kändes när jag provade den. Vet inte om en storlek mindre skulle göra någon skillnad. Jag blev lite besviken för jag hade drömt om den rosa klänningen sen de första bilderna på helena christensen kom där hon har kettle coat och signtist v-dress.

Voile tassel top

Dagens Molly har varit min voile tassel top i chalk och den marinblå Molly-kjolen med liten svart spetskant nertill (som jag tyvärr inte kom ihåg namnet på) och en dolce skirt under i almost black. Blusen är väldigt stor och rymlig men har helt underbara spetsdetaljer framförallt längst ner på armarna.