lördag 22 januari 2011

Utställning i Sundsvall


Två av "mina kattungar" bor på Åland med sin nya familj. Jag la förresten in en bild på en ung Hugo i ett tidigare inlägg och nu har jag fått två nytagna bilder på syskonen. Hugo ligger och sover i mattes dataväska medans Jenny sitter på en pussellåda. Hon ser ut att ha en härlig krage precis som sin far Charlie och häftiga tofsar på öronen. Ingen av mina honor har då sådan päls nu, de ser mest ut som korthårskatter. Det är bara Charlie som vill gå ut nu på vintern när det är kallt, de andra störtvägrar. Tack för bilderna Stella!

Utställningssäsongen har premiär i helgen i Sundsvall där det är stor jubileumsutställning på Stora berget. Hotell och utställning i samma lokaler är guld värt när man ska resa en bit. Jag hade självklart bokat hotellrum i god tid men tyvärr så blev det ju ändrade planer när Dennis dog. Men jag önskar att jag också hade fått vara med idag för det är ju sååå kul med kattutställningar. Lycka till alla kattägare och så håller vi tummar och tassar för att det blir många skogisar i panelen!!!

onsdag 12 januari 2011

Fler vackra drömprinsar...

Jag fortsätter att spana på kattungar större delen av min lediga tid framför datorn. Odd Molly har visserligen släppt sina vår- och sommarkollektioner men vad är kläder när det finns pälsiga underbara kattungar att se på. Det jag vill ha från vårkollektionen är framförallt underkläderna i rosa och lila. Deras sidenunderkläder är som dröm att ha på sig och väldigt användbara.

#619 rock-a-fellow silk slip dress - dark berry


Först kommer den yngsta killen som är ännu bara hunnit bli 5 veckor. Men vilken look och vilken otroligt häftig teckning. Man vill bara känna på honom...

S* Lynx-Lair´s Figaro of QurMel, 5 veckor

Sen kommer två oemotståndliga bröder som egentligen är rätt lika varandra. På bild iallafall. Söta som socker och har en uppfödare som tar riktigt fina bilder på de små underverken. Det finns 8 veckors bilder ute också om någon är mera nyfiken.

S* Lofvens Axe Axon, 7 veckor

S* Lofvens Axe Axon, 6 veckor


S* Lofvens Algot algoritm, här 6 veckor gammal

lördag 8 januari 2011

Drömmar

S* Förtrolighetens Milla Mandelblom och Vilda Viol

Jag tror aldrig det funnits så otroligt mycket fina skogisar till salu som under de senaste månaderna. Jag vet inte om det bara beror på att jag inte får köpa katt just nu eller om det helt enkelt funnits ovanligt mycket fina katter till salu. Jag är inte den som vill boka en kattunge när den är 3 veckor gammal som man tidigare var tvungen att göra om man ville ha en riktigt bra katt. Vill gärna vänta tills de börjar närma sig 6-7 veckor och helst 12 veckor så att man liksom ser att det börjar se ut som en riktig katt. En duktig katt-mamma sa alltid att jag skulle titta på de första nyfödd-bilderna för där syns det allra bäst om det ska bli en lovande kattunge. Jag tycker fortfarande att det där är rätt svårt men om jag hittar någon som ser så där riktigt lockande ut när de börjar bli rätt ålder för mig så brukar jag iallafall titta tillbaka på nyfödd-bilderna och fundera om det kan verka va nåt.

Det är ju djungel med stamtavlorna också och om man hittar en kattunge som ser så där mumsig ut så är de ofta redan släkt med mina egna katter. Det liksom syns på linjerna om de är närbesläktade eller inte. Dennis var inte alls lik mina övriga katter och det sa även en del kattovana besökare att han liksom såg annorlunda ut än de övriga utan att kunna förklara mer ingående.

Jag älskar röda katter och har alltid gjort det. Charlie köptes helt och hållet på charm och personlighet, vilket jag i och för sig aldrig har ångrat. När jag fick mina första paddor så bara älskade jag deras häftiga teckning också. Jag tycker om mönstrade katter och framförallt tabby-mönstret som oftast ger riktigt intensiva färger. Dennis var solid men hade ett väldigt intensivt tabbymönster trots det.


När Dennis dog hade det spontant kännts mest rätt att köpa en ny katt ganska fort. Men så visade sig ju att han hade den mytenomspunna sjukdomen FIP. Så jag "fick" alltså inte skaffa någon ny katt direkt. Nu har det gått tre månader sedan han dog och jag tittar fortfarande på mina katter och funderar om de kan vara smittbärare än och vem av dem i så fall. Jag får naturligtvis inget veta om jag inte skickar in avföringsprover. Idag önskar jag nästan att jag hade gjort det på en gång. Då hade jag ju varit lite visare idag.
Charlie

Hur som helst så drömmer jag iallafall om en ny kille till mina tjejer. Det där spontana att han självklart ska vara röd är inte så självklart längre. Jag är väldigt sugen på en mörkbrun tabby katt som Charlie fast gärna utan vitt. Mina röda katter har alltid haft väldigt svårskötta pälsar både till vardags och till show. Milla och Vilda har förstås lättskötta pälsar fastän dom är röda för de har helt enkelt aldrig fått sån där riktigt tjock päls som t ex Charlie. Men hans tjocka päls är helt outstandig läcker att se och ta på om man bortser från den skötsel den trots allt behöver.

Här ska ni i allafall få en av mina till salu-favoriter just nu som gärna hade fått flytta hit:



S* Small Legends Malte Munter, 6 månader

Jag tycker att Malte är väldigt lik min egen S* Förtrolighetens Hugo Havsbris som föddes 2008.

tisdag 4 januari 2011

Nisse Rimfrost

GIC/ IP S* Milda ma Tildes Nisse Rimfrost, som nyligen fyllde 7 år, har tillbringat nyårshelgen på prov hos sin nya familj. Idag ringde hans nya matte och berättade att dom gärna ville behålla honom. Det känns såklart väldigt vemodigt och lite sorgligt att han ska flytta ifrån oss. Vi har trots allt hunnit med en hel del han och jag de senaste sju åren.
Han var min första raskatt och därmed min introduktion till en helt ny värld med utställningar och avel. Nisse hann få två kullar med kattungar som fertil och två av hans döttrar bor fortfarande kvar hos mig. Vi har varit på utställning både i Sverige och Norge ett antal gånger. Han har flygit flygplan och bott på betydligt fler hotellrum än mina barn. När Nisse var ung och fertil så åt han väldigt dåligt så jag hade alltid med mig en kylväska med rått kött, lövbiff eller älgkött, så att han skulle äta bra även på bortaplan. Det är dock inte alltid så lätt att pilla in små köttpaket mellan de där svindyra prylarna i hotellbarskåp. Jag vet egentligen inte varför jag envisades med att dra runt Nisse på utställningar över huvudtaget för redan när han var runt 6 månader så bet han en domare för första gången. Han tyckte inte alls om att bli klämd på och studerad och svingad omkring i luften av domarna. Jag fick så många gånger höra att det var mig det berodde på. Att jag inte tränat honom tillräckligt eller att det var för att jag var rädd som han inte fixade utställningslivet. Så här några år senare och förhoppningsvis lite klokare så inser jag att han är en sån där katt som inte hör hemma på utställning och jag skulle ha gett upp redan den där gången i Skellefteå när han bet Raymond Saetre. En del katter har inte den mentalitet som krävs för utställningslivet. Jag skulle vilja påstå att i just Nisses fall så handlar det om att han är alldeles för klok för att finna sig i den behandlingen som katterna ska stå ut med. Jag tror att det underlättar om en katt inte har allt för mycket att tänka med om den ska fixa utställningslivet. Eller att den är så grundtrygg att den finner sig i det mesta. Nisse har däremot alltid varit noga med att säga ifrån när något inte passat honom.
Nisse tyckte aldrig om min andra hankatt Charlie. Från den första dagen som Charlie kom till oss så var Nisse sur. Han fick bli utekatt i förhoppningen om att det skulle få honom att må bättre. Men det hjälpte inte så mycket utan han fortsatte att mest bråka med de andra katterna. När vi flyttade in till stan så fick Nisse bo hos min mamma. Han anpassade sig väl rätt bra till det livet men eftersom min mamma är borta rätt mycket och inte överdrivet förtjust i katter så har han varit rätt ensam. Många gånger har han följt med hem till mig och suttit på bron. Vi har släppt in honom och bjudit på mat men så fort han fått syn på någon av de andra katterna så har han fräst och velat ut igen.
Nu har han iallafall fått en ny kärleksfull familj med stora barn och hundar där han förhoppningsvis ska få leva resten av sitt liv. Nisse är utan tvekan den mest intelligenta katt jag haft och han är en oerhört stor personlighet. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han och hans familj ska älska varandra.