söndag 12 december 2010

Julmarknad

Igår var jag på Forslunda gymnasiets julmarknad. Redan när jag kom kl 11 när det öppnade så var det långa bilköer så jag kan bara gissa att det var ett välbesökt arrangemang trots att det var -13 grader kallt ute. Jag fick tag i vårt mjuka favorittunnbröd från Laxbäcken. De bakar tunnbröd både laktosfritt och sockerfritt till vår stora glädje. Det blev även citronhonung till mamma, två julgrupper som var sådär lagom juliga för min smak och en julbock av granris.


När jag packat in sakerna i bilen så återvände jag med pirr i magen till dagens höjdpunkt - alla djuren. Hos grisarna fanns sådana där helt gudomliga riktigt små skära nassar som man bara vill stoppa in under jackan och ta med sig hem.
Sedan följde fårhuset och sen korna. Det är så roligt att de har kor av flera raser i sin ladugård. Själv är jag mest förtjust i jersey och skb ("fjällkor") och deras kalvar är ju bara för söta.

Sist blev det djurhuset där det bor chincillor, råttor, ekorrar, sköldpaddor, marsvin osv. Där blev jag jättekär i en morhuvud papegoja. När jag stod och tittade på den så klättrade den ner till en gren så nära mig som möjligt och satt och studerade mig intresserat tillbaka. Jag hade väldigt gärna velat veta vad den tänkte när vi stod där på var sida om gallret och studerade varandra en lång stund. Det var helt klart dagens höjdpunkt!

Djur är underbara! Och det är helt underbart de två gånger per år då de har öppet hus hos djuren på naturbruksgymnasiet. Då känner jag mig hemma och lyckligast i hela världen. Tänk den som ändå fick bo på en riktig bondgård med en alldeles egen bonde och massor med olika djur...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar