fredag 10 juni 2011

Mina svansar


I morse var jag och vaccinerade 4 av mina underbara svansar. Damerna jamade lite på vägen till veterinären. Väl där skötte de sig exemplariskt och tog emot sina sprutor utan minsta reaktion. På hemvägen var de knäpptysta allihopa. Väl hemma igen sprang jag omkring lite stressat för att packa ihop saker inför dagens nästa arbetsuppgift. Med fyra svansar runt omkring mig i hallen jamandes liksom bedjande om att "snälla mamma kan vi inte göra nåt mer kul idag". Jag hade förväntat mig att de skulle gå ut i kattgården och bara njuta av att vara hemma igen, men istället verkade de besvikna över att dagens utflykt tog slut för fort. Det är det bästa med katter. De uppskattar att komma ut och byta miljö och upptäcka nya saker. Det var som om de förväntade sig att få komma ut på utställning och bo i husbilen ett par dagar. Det var ett bra tag sen sist så det kanske är på tiden att man letar reda på en utställningskalender igen...


Husbilen har förresten varit på service några dagar och fått vinterns sönderfrusna panna lagad. Drygt 16.000 kr gick kalaset på. De pengarna hade jag mycket hellre lagt på en trevlig semester med mina flickor. Försäkringen täcker tyvärr inte "frys-skador" så hos försäkringsbolaget har man som vanligt inget att hämta när man väl behöver det. Jag hade tänkt sälja husbilen eftersom vi så sällan använder den men varje gång jag sätter mig vid ratten så blir jag så lycklig. Och likadant är det med mina flickor och katter. Husbilen är som en enda stor lekstuga som man bara vill ut på äventyr i.

onsdag 8 juni 2011

Comfort igen


Det är en strålande vacker morgon med sommarvärme och underbar grönska ute. Min syrenhäck har precis slagit ut i lila och man blir bara lycklig av att titta ut genom fönstret.


Mindre glad blir man av företag som saknar "yrkesheder". Comfort igen! Min efterlängtade tvättstuga är fortfarande inte färdig. Eller den går att använda men det är fortfarande diverse småjobb kvar. Comfort skickade dock ut sin slutfaktura förra veckan och jag ringde omedelbart till Mats Hammarström och påpekade att min betalningsskyldighet enligt deras eget kontrakt uppkommer först när arbetet är slutfört. Han försökte komma med lite undanflykter om att elektrikernas oförmåga att slutföra sitt arbete inte hindrade att jag var betalningsskyldig. När jag då sa att allt elarbete ingick i offerten så var han tvungen att erkänna att då var det en annan sak, efter lite mummel om att det ALDRIG brukar ingå i offerten. Samtalet slutade med att Mats lovade att flytta fram fakturadatumet till den 16/6 för då skulle allt definitivt vara klart. Jag är fortfarande tveksam till hur de ska hinna färdigt men det återstår att se.


Allt frid och fröjd och inga hantverkare har synts till på minst en vecka igen. Lundins el skulle komma igår eller idag men de har inte heller varken synts eller hörts av. Föga förvånande...

Igår kom en betalningspåminnelse från handelsbankens fakturatjänster dit Comfort tydligen överlåter sina fakturor. Med hot om inkassoåtgärder om jag inte betalar en faktura för ett arbete som fortfarande inte är färdigt. Strålande!


Jag ringer igen till Comfort och Patrik Söderlund den här gången eftersom han egentligen är ansvarig för arbetet. Han visste som vanligt ingenting och hade varit på semester. Är inte allt färdigt var hans fråga. Det inger verkligen förtroende när inte ens den ansvarige har koll på att företaget ifråga fortfarande inte uppfyllt sina åtaganden. Patrik skulle skicka ut någon för att slutföra de snickeriarbeten som inte är färdiga och kolla upp fakturorna. Det känns i dagsläget inte ett dugg betryggande och jag gissar att jag snart hamnar hos kronofogden för en obetald obefogad räkning för ett dåligt utfört arbete som aldrig blir färdigt.


Anlita aldrig COMFORT eller LUNDINS EL utan att åtminstone ha ett stoppdatum och alla ingående kringarbeten inkluderade i offerten. Räkna med slarv, felaktiga räkningar, nedsmutsade nymålade väggar och bristande kommunikation och arbetsledning. Det arbete som skulle ta 2-3 veckor har i dagsläget tagit 9 veckor.


Jag lyckades inte lägga in mitt inlägg i morse så det kommer ikväll istället...tillsammans med kvällens molly som var #586 breathless strap dress i green och # 588 breathless top i multi.


Kan väl tillägga att Lundins el äntligen varit här idag och gjort färdigt. Helt ok och precis som de skulle ha gjort redan från början om de inte skickat hit en inkompetent medarbetare första gången. Enda problemet var att de inte heller var läskunniga så alla dörrar stod öppna när jag kom hem trots att det sitter tydliga lappar på 4 dörrar att mina 6 katter INTE får gå ut. Milla och Thea har då lyckligtvis hittat hem igen ikväll så nu kan jag förhoppningsvis sova lungt utan att behöva oroa mig över eventuella blivande kattungar utan stamtavla.