torsdag 26 maj 2011

Sällskap framför tv:n

Det första jag ser på bilderna är håret på gardinerna och alla andra ställen, men det var inte det som var avsikten när jag tog bilden. Kan väl erkänna att vi lever i en väldigt hårig miljö här hemma och dammsugaren och mirakelkammarna är bästa vapnen. Annars så kan man bara älska sina härliga dunbollar. Systrarna Tilda och Regina har hållit mig sällskap under kvällens avsnitt av Criminal Minds på tv. Utan dem skulle mitt hem vara väldigt ödsligt på kvällarna när barnen somnat.

För Tilda är det mer ofrivilligt än för Regina för Tilda får nämligen inte gå ut på som de andra katterna. Tilda är en sån där intelligent dam som enbart söker utvägar när hon släpps ut i friska luften. Jag har försökt näta in altanen på baksidan, men snön har farit med nättaket under vintern så det är till stor del öppet upptill. När man har en enplansvilla så är ju tyvärr rätt nära upp till taket. De andra fem katterna i familjen njuter av att sitta ute i friska luften ett par gånger om dagen, men Tilda kan inte låta bli att studsa upp på taket och springa runt där och
reta de andra katterna. Charlie är den som njuter mest av utelivet och föredrar att tillbringa större delen av dygnet ute under den här årstiden.

torsdag 12 maj 2011

Ensam

Vad har man för nytta av en utbildning när man senare inte får något jobb? Man sitter inne med en massa kunskap men får aldrig några redskap för att använda den i verkliga livet. Juridik är ett område som till stor del bygger på tolkningar och det finns inte alltid några givna svar utan det finns alltid undantag och särskilda förhållanden. Under studietiden har man alla sina lärare att fråga och om dom saknar svar så pratar dom med sina kollegor. Man har dessutom tillgång till alla trevliga databaser och andra hjälpmedel som finns. När man sedan är färdig så står man där helt ensam och utan stöd, rådgivningsmöjligheter och databaser. Visst kan vi alla vända oss till advokatbyråer men det kostar ju en smärre förmögenhet. Man får inte direkt någon rabatt för att man redan kan grunderna. Jag har i olika frågor redan vänt mig till advokater både en och två gånger med varierande resultat. Oftast behöver man ju bara få bekräftat att det är som man misstänker eller en inblick i hur man hanterar olika frågor i praktiken. De som får jobb efter sin utbildning får väl oftast kollegor som de kan rådfråga när de känner sig osäkra. Men om man inte har något jobb med anknytning till sin utbildning så står man där helt ensam och utan de redskap som behövs för att känna sig trygg i sin kunskap. I mina tidigare inlägg så har jag efterlyst en fastighetsförvaltare och fastighetstekniker men idag önskar jag mig en egen jurist som jag kunde få ventilera mina åsikter med.

fredag 6 maj 2011

Comfort i Umeå

Jag har önskat mig en riktig tvättstuga sedan vi flyttade hit för snart tre år sedan. Nu äntligen under våren så gjorde jag slag i saken och tog in ett antal offerter på att renovera tvättstugan. Uppdraget föll till slut på Comfort i Umeå. Ett företag som funnits här i stan så länge jag kan minnas. Jag hade skrivit en A4 med vad jag ville ha gjort och ungefär hur, som jag delade ut i samband med att de var här första gången. Trots det så saknades både det ena och det andra på offerten sen när den kom. Ingen hade t ex hört talas om att jag skulle ha ett utkast till framsidan eller att dörren skulle bytas ut, fastän jag både sagt det muntligen och dessutom delat ut en lapp där det stod klart och tydligt.

Arbetet skulle absolut inte ta mer än 2-3 veckor så när det visade sig att inredningen jag ville ha hade 5 veckors leveranstid så blev det lite diskussioner om de skulle skjuta upp planerad "byggstart". De valde iallafall att börja när de lovat för då skulle det ju finnas gott om tid att göra allt klart tills inredningen skulle komma.



I mitten på förra veckan fick jag ett leveransbesked från Ballingslöv att inredningen skulle köras ut i början på den här veckan och mycket riktigt så kom de precis som planerat i måndags efter 5 veckor. Tror ni att Comfort var färdiga att sätta in inredningen? Nej. Det har varit hantverkare här i väldigt varierande omfattning och många dagar har de inte synts till alls eller varit här någon enstaka timme. Inredningen fick stå ute under min carport från måndag till torsdag eftermiddag för det fanns inte ens något färdigt golv att ställa in den på.



När jag kontaktade Comfort förra veckan så hade de ingen som helst koll på hur långt arbetet hade förlutit och i början av veckan när jag började oroa mig för hur länge inredningen kunde stå ute så lovade projektledaren att allt skulle vara klart på fredag, det vill säga idag. Tycker ni att det ser färdigt ut? Jag kan väl bara tillägga att idag är det, hittills iallafall, ingen som arbetar alls. Eller rättare sagt någon har varit hit och satt på radion och sedan åkt igen.


I veckan har jag kämpat med målningen av panelen på kvällarna när hantverkarna gått hem. Igår kväll hade de dock staplat inredningen i det enda omålade hörnet, så jag antar att de inte tyckte att jag skulle fortsätta måla. Lådorna var så tunga att "snickaren"/plattsättaren inte själv kunde bära in dem, så jag försökte inte ens flytta dem. Jag tänkte att det dyker väl upp någon imorgon bitti som tänker installera skåpen så att jag får gott om plats att måla i helgen. Men det ser inte lika hoppfullt ut på den fronten längre...Eller förresten - NU KOMMER DET NÅGON!!!